نوشته شده توسط : راد


شناسنامه سنگ ساختمانی چيست؟

شناسنامه سنگ ساختماني يکي از معتبر ترين مدارکي است که مي توان با استفاده از آن به مشخصات و ويژگي هاي سنگ پي برد. اين مدرک معتبر کاربرد هاي زيادي دارد. سنگ از مهم ترين مصالحي است که براي ساختمان سازي از آن استفاده مي شود. سنگ ها تنوع زيادي در نوع ساختار، رنگ، طرح و ويژگي دارند و ممکن است گاهي تشخيص اصالت آن ها دشوار شود. از همين رو شناسنامه داشتن يک سنگ اهميت دارد.


اهميت کارشناسي سنگ

کارشناسي سنگ را از جهات مختلفي مي‌توان بسيار مهم دانست. انواع سنگ ساختماني از معادن سراسر جهان استخراج مي‌شوند که هر يک با توجه به محل استخراج، نوع سنگ و … تفاوت‌هاي زيادي با يکديگر دارند. همان‌طور که گفتيم اين تفاوت‌ها باعث بروز ويژگي‌هاي مختلفي از نظر مقاومت سنگ، بافت ظاهري آن، ميزان تخلخل و … مي‌شود.

به همين دليل بهترين راه براي انتخاب سنگ مناسب در هر کاربرد و نقطه‌ي خاصي از ساختمان، بررسي آناليز و شناسنامه آن است. اين مسئله باعث شده است که کارشناسي سنگ به‌عنوان مقوله‌اي بسيار مهم و حياتي شناخته شود.

 

ويژگي هاي مهم در شناسنامه سنگ


نوع سنگ

مهم ترين نکته اي که بايد در شناسنامه هر سنگ ساختماني درج شود، نوع سنگ است. طبق تقسيم بندي زمين شناختي، سنگ ها به سه دسته کلي آذرين، رسوبي و دگرگوني دسته بندي مي شوند. سنگ هاي آذرين از سرد شدن آتشفشان ها در سطح و درون زمين به وجود مي آيند. سنگ گرانيت و بازالت از اين نوع هستند.

سنگ هاي رسوبي به سنگ هايي گفته مي شود که از انباشته شدن و رسوب کردن مواد معدني محلول در آب در طي ساليان دراز به وجود مي آيند. معروف ترين سنگ رسوبي سنگ تراورتن است که در ساختمان سازي استفاده بسياري دارد. از تغيير و دگرگوني سنگ هاي آذرين و رسوبي بر اثر گرما و فشار زياد، سنگ هاي دگرگوني ايجاد مي شوند. سنگ مرمر معروف ترين سنگ دگرگوني مي باشد.

سختي سنگ

سنگ‌ها پيش از هر چيز از نظر سختي در شرايط مختلفي قرار دارند. طبيعي‌ست که هر چه يک سنگ سختي کم‌تري داشته باشد، برش دادن و فرآوري آن هزينه‌ي کم‌تري خواهد داشت. در مقابل سنگ‌هاي با سختي بالا به سختي برش خورده و ساب زدن آن‌ها نيز هزينه‌ي بيشتري خواهد داشت. مرمريت را مي‌توان يکي از سنگ‌هاي با سختي متوسط دانست.

جرم حجمي

چگالي يا جرم حجمي به تراکم و فشردگي سنگ گفته مي شود. هر چه چگالي بيشتر باشد، تراکم ذرات سنگ بيشتر و در نتيجه تخلخل و منفذدار بودن سنگ کمتر خواهد بود. چگالي کمتر، وزن کمتر سنگ را به دنبال خواهد داشت. اين پارامتر مخصوصا در انتخاب سنگ نما اهميت پيدا مي کند؛ زيرا استفاده از سنگ هاي کم چگال براي نما وزن کمتري روي ساختمان وارد خواهد کرد.


تخلخل

به فضاهاي خالي‌اي که در بافت يک سنگ وجود دارند تخلخل گفته مي‌شود. ميزان تخلخل تاثيرات بسياري بر کيفيت سنگ و ويژگي‌هاي آن دارد. براي مثال هر چه تخلخل يک سنگ بالاتر باشد، ميزان جذب آب بيشتري در سنگ مشاهده خواهد شد. همچنين بالا بودن ميزان تخلخل سبب سبک‌تر بودن سنگ نيز مي‌شود. استحکام ديگر پارامتري‌ست که از ميان خلل و فرج سنگ‌ها تاثير مي‌پذيرد.

درصد جذب آب

از ويژگي هاي مهمي که کيفيت سنگ با آن سنجيده مي شود، ميزان آبي است که سنگ در شرايط مرطوب به خود جذب مي کند. درصد جذب آب يک سنگ بر کاربرد، دوام و طول عمر، قيمت و نحوه ي اجراي سنگ تاثير مستقيم خواهد داشت.

مقاومت سايشي

همانطور که از نامش پيداست، مقاومت سايشي به ميزان مقاومت سنگ در برابر سايش و خط و خش گفته مي شود. اين پارامتر براي سنگ هايي که در مسير هاي پر رفت و آمد مانند راه پله ها، راهرو ها و پياده رو ها مورد استفاده قرار مي گيرند، اهميت پيدا مي کنند.

شناسنامه سنگ ساختمانی چيست؟

 

نکاتي جهت شناسنامه سنگ ساختماني که بايد رعايت شوند


براي تهيه يک شناسنامه سنگ ساختماني کامل و قابل اعتماد، بايد به نکات مهم زير توجه کرد:

اولين نکته مهم، دقت در جمع‌آوري اطلاعات است. براي ايجاد يک شناسنامه کامل، بايد اطلاعات دقيق و جامعي درباره ويژگي‌هاي فيزيکي، شيميايي، مکانيکي و ديگر ويژگي‌هاي سنگ جمع‌آوري شود. در ادامه، بايد به دقت در توصيف و توضيح ويژگي‌هاي سنگ‌ها پرداخته شود. اطلاعاتي مانند رنگ، بافت، الگو، مقاومت و کاربردهاي مختلف سنگ‌ها بايد به صورت دقيق و کامل در شناسنامه قيد شوند.

همچنين، اهميت وضوح و شفافيت در ارائه اطلاعات نيز بسيار حائز اهميت است. اطلاعات بايد به زبان ساده و قابل درک براي همه افرادي که با شناسنامه سنگ سر و کار دارند، ارائه شود. ضرورت درج اطلاعات مربوط به مقاومت سنگ در برابر فشار، خوردگي، حرارت و ساير عوامل خارجي نيز از جمله نکات حياتي است. اين اطلاعات به متخصصان کمک مي‌کند تا از انتخاب صحيح سنگ براي هر نوع پروژه اطمينان حاصل کنند.

يکي از نکات ديگري که بايد رعايت شود، ارائه اطلاعات دقيق و کامل درباره کاربردهاي مختلف سنگ‌ها است. اين اطلاعات به معماران و طراحان کمک مي‌کند تا از بهترين استفاده از ويژگي‌هاي هر نوع سنگ در طراحي و اجراي پروژه‌هاي ساختماني خود بهره ببرند.

در نهايت، لازم است که شناسنامه سنگ‌هاي ساختماني به‌روز و قابل بازنگري باشد. اطلاعات و ويژگي‌هاي سنگ‌ها ممکن است با پيشرفت تکنولوژي تغيير کنند، بنابراين بايد شناسنامه به‌روز شده و تطبيق داده شود.





:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

سنگ مقاوم در برابر رطوبت

همانطور که می‌دانید، یکی از مسائل مهم و قابل توجه برای اشخاصی که می‌خواهند از انواع سنگ ساختمانی در مکان‌های مرطوب استفاده کنند، میزان مقاومت آن سنگ‌ در برابر جذب رطوبت است. از آنجایی که بسیاری از سنگ‌های طبیعی حاوی خلل و فرج متعدد هستند و امکان استفاده از آن‌ها در مناطق پربارش و فضاهایی که رطوبت محیط بالا است، وجود ندارد؛ ازاین‌رو افراد باید قبل از انتخاب و خریدن سنگ‌ مورد نظر، از دلایل نیاز به سنگ مقاوم در برابر رطوبت در ساختمان‌ها آگاه شوند و سپس با بررسی ویژگی‌های هر کدام از سنگ‌ها، بهترین گزینه را انتخاب کنند.

معرفی سنگ‌های مقاوم در برابر رطوبت


مقاوم‌ترین سنگ‌های ساختمانی در برابر رطوبت شامل موارد زیر می‌شود:

  1. سنگ تراورتن؛
  2. سنگ گرانیت؛
  3. سنگ مرمر؛
  4. سنگ مرمریت.


سنگ تراورتن

سنگ تراورتن بدلیل بافت بسیار متراکم آن که از تخلخل بالایی برخوردار بوده باعث شده تا چسبندگی خوبی نسبت به ملات داشته و در برابر جذب آب و رطوبت مقاوم بوده .

در دو سطح سنگ تراورتن خلل و فرج موجود است که به این نکته حتما باید دقت داشت. پر کردن سطح پشتی با ملات و دوغاب برای جلوگیری از رطوبت بوده که باید منافذ سطح رویی نیز پر شود که این کار صورت نمی‌گیرد مگر با رزین .

سنگ مقاوم در برابر رطوبت
عدم پرکردن منافذ موجب می‌شود هنگام یخ زدن آب در سوراخ‌های موجود ، به مرور ترک‌هایی در سطح سنگ ظاهر شوند که در نهایت موجب از هم پاشیدگی سنگ می‌شوند. پس حتما به خاطر بسپارید در هنگام انتخاب سنگ تراورتن ،منافذ سطح رویی را چک کنید که با رزین پوشش داده شده باشد.

بطورکلی سنگ‌هایی که تخلخل مناسبی ندارند و سنگین هستند برای مناطق شرجی مناسب نمی‌باشند.


سنگ گرانیت

سنگ‌های گرانیت ازجمله پرمصرف‌ترین و پرکاربردترین انواع سنگ چه برای ساخت نما و چه استفاده در سایر نقاط ساختمان گزینۀ بسیار مناسبی است. گرانیت از انواع سنگ آذرین محسوب می‌شود که دارای مقاومت بسیار بالا در برابر شرایط فشار و گرما، مقاوم در برابر خط و خش و آسیب‌های فیزیکی، میزان جذب آب پایین و همچنین مقاوم در برابر نور خورشید است. لازم به ذکر است که سنگ گرانیت دارای تخلخل پایین اما وزن بالا می‌باشد. به همین علت هنگام انتخاب سنگ گرانیت باید به وزن اضافه‌ای که این سنگ روی ساختمان ایجاد می‌کند، دقت فراوان داشته باشید.


گرانیت از جمله سنگ‌های گران قیمت است، اما دوام و سازگاری زیاد آن می‌تواند توجیهی برای انتخاب این سنگ باشد. از آن‌جایی که موضوع اصلی این مقاله در خصوص سنگ نما برای آب و هوای مرطوب است، باید بگوییم که اگرچه به طور کلی سنگ گرانیت انتخاب مناسبی برای ساخت نمای ساختمان است، اما تخلخل پایین آن موجب می‌شود که در آب و هوای مرطوب چسبندگی لازم را با سایر مصالح نداشته و با جذب رطوبت در طول زمان، از نما جدا شود.

 

سنگ مرمر

سنگ مرمر از سنگ آهک دگرگون شده به وجود می‌آید و دوام بسیار بالایی در برابر گرما، سرما، بارش و شرایط آب و هوایی مختلف از خود نشان می‌دهد، بنابراین امکان استفاده از آن به عنوان سنگ نما، سنگ دیوار، سنگ کف، سنگ بین کابینتی، سنگ فرش و پله‌ها وجود دارد. البته باید به این موضوع توجه کنید که سنگ مرمر یک سنگ متخلخل و حساس در برابر مواد اسیدی است و در صورت مواجهه با باران‌های اسیدی یا مواد شیمیایی نامناسب، سطح سنگ دچار خوردگی و فرسایش می‌شود. ازاین‌رو بهترین‌ مکان‌ها برای استفاده از سنگ مرمر، فضاهای داخلی ساختمان‌های غیر صنعتی است.


سنگ مرمریت

مرمریت‌ها از دستۀ سنگ‌های دگرگون هستند که دارای طیف رنگ، طرح و جنس متنوعی می‌باشند. زیبایی و درخشندگی سنگ‌های مرمریت توجه بسیاری از افراد را به آن‌ها جلب می‌کند. البته باید گفت که مقاومت این سنگ‌ها در برابر نور خورشید و همچنین باد و باران بسیار پایین است و به سادگی دچار رنگ پریدگی و همچنین پوسیدگی می‌شوند. به خصوص استفاده از سنگ مرمریت برای ساخت نما در آب و هوای مرطوب توصیه نمی‌شود. اما به علت زیبایی بسیار این سنگ، بسیاری از افراد آن‌ها را انتخاب می‌کنند.


ویژگی‌های سنگ مقاوم در برابر رطوبت چیست؟

سنگ مقاوم در برابر رطوبت

ویژگی‌های سنگ مقاوم در برابر رطوبت عبارت است از:

  • عدم پوسیدگی
  • عدم ترک خوردگی
  • عدم کپک‌ زدگی و رشد قارچ روی سطح سنگ
  • دوام بالا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف
  • عدم جذب رطوبت
  • عدم سوراخ شدن سطح سنگ
  • چسبندگی مناسب به متریال پشت خود
  • لغزنده نبودن سنگ‌های مورد استفاده در کف‌سازی.


جمع بندی
بطور کلی الزاماتی برای انتخاب سنگ در مناطق مرطوب و شرجی به منظور استفاده در نمای ساختمان و کفپوش وجود دارد. در این مقاله به بررسی بهترین سنگ مناسب محیط‌های مرطوب پرداختیم. سنگ مناسب مناطق شرجی باید نسبت به نفوذ آب و رطوبت از استحکام بالایی برخوردار باشد این ویژگی بیشتر در سنگ‌های تراورتن یافت می شود که از تخلخل خوبی برخوردار باشد و منافذ آن با رزین پوشیده است.



:: بازدید از این مطلب : 21
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

 جلوگیری از افتادن سنگ نما

 

افتادن سنگ نما یکی از چالش‌هایی است که همواره بر سر راه ساختمان‌سازها قرار دارد. مطمئنا مهندسین ساختمان‌سازی تمام تلاششان را می‌کنند که نمای بی‌عیب و نقص و زیبای اثرشان با ریزش سنگ نما خدشه‌دار نشود. اما خیلی از اوقات این تلاش‌ها هیچکدام فایده‌ای نداشته و نما به هر حال دچار ریزش می‌شود. پس راه‌حل چیست؟
خوشبختانه ترفندهایی وجود دارد که به راحتی از ریزش سنگ نما جلوگیری می‌کند.

 

نشانه‌های احتمال افتادن سنگ نما


ترک خوردن سنگ
مهم ترین عاملی که می‌تواند نشانه‌ای از افتادن سنگ نما باشد، وجود ترک‌ها در سطح سنگ می‌باشد.

تبله شدن سنگ
این اتفاق نشان می‌دهد که سنگ به طور کامل از ملات جدا شده.

انحراف سنگ‌ها به یک سمت
در صورتی که سنگ‌ها به یک سمت منحرف شوند، از یکدیگر فاصله گرفته و جدا می‌شوند. این نشان دهنده‌ی سست شدن اتصال سنگ‌ها است.

کپک زدن و شوره زدن سنگ
این موضوع به صورت مستقیم نمی‌تواند نشان دهنده‌ی ریزش باشد اما می‌تواند این خبر را بدهد که رطوبت به پشت سنگ نفوذ کرده و ممکن است اتصالات سست شده و در نهایت سنگ جدا شود.

گذشت مدت زمان زیادی از نما و عدم ترمیم آن
اگر مدت زیادی از عمر ساختمان گذشته باشد و هیچگونه سرویس و تعمیری روی آن انجام نشده باشد، می‌تواند احتمال ریزش سنگ نما را افزایش دهد.

ریزش بند کشی نما
در صورتی که شاهد این اتفاق در نمای خود بودید می‌تواند نشان دهنده‌ی این باشد که سنگ‌ها از جای خود کمی تکان خورده اند. در این مورد ملات پشت سنگ ریزش کرده و در واقع پت سنگ خالی خواهد شد که می‌تواند به دلایل گوناگونی رخ دهد. در این صورت سنگ هیچ اتصالی به دیوار نخواهد داشت و هر لحظه ممکن است سقوط کند.

 جلوگیری از افتادن سنگ نما

راه‌های جلوگیری از افتادن سنگ نما

شما با دانستن علت‌های ریزش سنگ نما می‌توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید. با این وجود ترفندهای دیگری نیز برای جلوگیری از افتادن سنگ نما وجود دارد:

  1. بندکشی: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که از سقوط سنگ نما جلوگیری می‌کند بندکشی است. بندکشی علاوه بر اینکه سنگ‌های نما را به یکدیگر وصل می‌کند، وزن سنگ‌ها را نیز تقسیم و یا به عبارتی توزیع خواهد کرد. بندکشی همچنین مانع ورود آب و سست شدن پیوند سنگ با ملات می‌شود. با استفاده از بندکشی حتی اگر یکی از سنگ‌های نما سقوط کند، امکان ترمیم آن به راحتی وجود دارد.
  2. پیچ کردن سنگ نما به جای چسباندن آن: پیچ کردن سنگ نما یک راه مطمین برای جلوگیری از افتادن آن است. برای این کار با استفاده از دریل در چند جای سنگ سوراخ ایجاد کرده و رولپلاک را در آن فرو می‌کنید. همچنین از واشر برای محکم‌تر شدن این پیوند استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که پیچ و واشری که در این کار استفاده می‌کنید باید حتما ضدزنگ باشد.
  3. تنظیم غلظت ملات براساس نوع سنگ: قبل از اینکه ملات و دوغاب تهیه کنید باید نوع سنگ را در نظر بگیرید. درواقع سنگ‌های نما با وزن های مختلف به ملاتی با غلظت متفاوت نیاز دارند.
  4. استفاده از ملات مرغوب: استفاده از ملات مرغوب یکی دیگر از کارهایی است که می‌تواند سبب جلوگیری از افتادن سنگ نما شود. در ساخت یک ملات مرغوب باید از ماسه‌ی شسته شده استفاده کرد زیرا ماسه‌هایی که شسته شده‌اند توان چسبندگی بسیار بالاتری داشته و می‌توانند سنگ را به خوبی روی سطح ساختمان نگه دارند.
  5. اجرای سنگ نما در شرایط آب و هوایی مناسب: کار کردن بر روی نمای ساختمان در روزهای خیلی گرم یا خیلی سرد اشتباه محض است. در روزهای گرم احتمال خشک شدن آب ملات و عدم چسبیدن سنگ به لایه زیری وجود دارد. در روزهای سرد نیز احتمال یخ زدن ملات و باز هم عدم چسبیدن سنگ به لایه زیری وجود دارد. بنابراین با برنامه‌ریزی اصولی برای اجرای نمای سازه، به راحتی می‌توانید مشکل ریزش نمای ساختمان را حل کنید.
  6. استفاده از اسکوپ سنگ نما: اگر قرار است اجرای سنگ نما با روش سنتی یا تر انجام شود، لازم است از اسکوپ سنگ نما استفاده کنید. اسکوپ یک ابزار فلزی است که پیوند بین سنگ و سطح زیر آن را استحکام می‌بخشد. اسکوپ سنگ نما عملکردی مانند پیچ و رولپلاک دارد.
  7. رعایت فاصله‌ی استاندارد بین پیچ و رولپلاک: درصورت عدم ذعایت فاصله‌ی استاندارد بین پیچ و رولپلاک و زیاد بودن این فاصله، ممکن است پس از گذشت چند سال شاهد شل شدن و افتادن سنگ‌ها باشید. مناسب ترین فاصله برای سوراخ کاری سنگ‌ها بین ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر است. علاوه بر این کم بودن فاصله‌ی بین سوراخ کاری‌ها می‌تواند سبب ایجاد ترک و شکستگی در سطح سنگ شود.

 جلوگیری از افتادن سنگ نما

 



:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

سنگ پشت بام، میتواند یکی از بهترین گزینه ها برای کفپوش باشد. پشت بام یکی از قسمت هایی از ساختمان است که میتواند با تبدیل شدن به مکانی همچون روف گاردن، نقش اساسی در اوقات فراغت داشته باشد. سنگ یکی ازگزینه های پیش رو برای استفاده در کف پشت بام است. لازم است هرنوع سنگ مورد استفاده در کفپوش پشت بام، ویژگی ها و خصوصیاتی داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.

کدام سنگ ها برای کف پشت بام مناسب هستند؟

سنگ مرمریت

سنگ مرمریت یکی از سنگ های محبوب برای استفاده در کف پشت بام است. سنگ مرمریت هرسین و مرمریت لاشتر به دلیل وجود جذب آب پایین میتوانند گزینه خوبی برای کف پشت بام باشند. همچنین از مقاومت بسیار خوبی بهره می برند و نظافت آسانی هم دارند. سنگ مرمریت بیشتر در نمای داخلی ساختمان ها استفاده میشود ولی امروزه برای استفاده در نمای خارجی هم مورد توجه قرار گرفته است.

بهترین سنگ برای کف پشت بام v

سنگ های چینی یا کریستال

سنگ های چینی و کریستال از جمله سنگ هایی هستند که با داشتن مقاومت بالا، محدودیتی در کاربرد و شرایط آب وهوایی ندارند. اکثر آنها تم رنگی سفید یا طوسی روشن داشته که خطوط و هاله های طوسی به میزان کم و زیاد در آنها وجود دارد. انواع فرآوری های مختلف از سنگ چینی وجود دارد که هر یک برای کاربرد های مختلف مناسب هستند. یکی از بهترین سنگ های چینی، سنگ نیریز است که با پرداخت سندبلاست چرمی میتواند گزینه مناسبی برای استفاده در کف پشت بام باشد.

بهترین سنگ برای کف پشت بام

سنگ تراورتن

وقتی حرف از تراورتن میشود، بیشتر افراد یاد سوراخ هایی که لایه های رسوبی در سنگ تراورتن ایجاد کرده اند می افتند و واقعیت هم همین است که این سنگ متخلخل در نگاه اول به درد پشت بام نمیخورد ولی سنگ های تراورتنی مانند عباس آباد یا آتش کوه به دلیل وجود تخلخل کمتر را میتوان با رزین کردن در پشت بام خود استفاده کرد. تراورتن های رنگی هم معمولا استفاده میشوند. این نکته هم در نظر داشته باشید که سنگ تراورتن در برابر گرما و سرما از دیگر سنگ ها مقاومت بیشتری نشان میدهد و اگر کف پشت بام ایزوگام شده باشد و روی آن بخواهید سنگی کار کنید، سنگ تراورتن گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.

بهترین سنگ برای کف پشت بام

سنگ های گرانیت

گرانیت ها دیگر سنگ های ساختمانی هستند که در مقایسه با اکثر سنگ ها، مقاوم تر هستند. از گرانیت نیز، مانند سنگ چینی با توجه به نوع پرداخت سنگ، در کاربردهای مختلف میتوان استفاده کرد و محدودیتی در کاربرد، منطقه جغرافیایی و شرایط جوی ندارند. تقریبا همه گرانیت ها قابل استفاده در پشت بام هستند و تنها گرانیتی که بهتر است در پشت بام به کارگرفته نشود، گرانیت مشکی است. جذب حرارت بالا در فصول گرم، سولفات آهن بالا و احتمال زنگ زدگی گوشه های سنگ پس از برخورد با رطوبت از جمله دلایلی است که استفاده از سنگ گرانیت مشکی را در پشت بام محدود کرده است.

بهترین سنگ برای کف پشت بام کدام است؟

مساله ای که باید برای سنگ پشت بام به آن توجه کنید، بخصوص سنگ کف پشت بام، این است که سنگ ها وزن زیادی دارند. بنابراین باید به میزانی از سنگ طبیعی استفاده شود که وزن بیشتر یا اضافی به ساختمان وارد نکند.

سنگهای طبیعی زیادی برای استفاده در بام آپارتمان وجود دارد. اما بهترین سنگ ساختمانی برای پشت بام سنگ تراورتن می باشد. و برای قسمت هایی که سنگ در تماس با آب یا تابش نور خورشید نباشد می توان از سنگ مرمریت هم استفاده کرد.

زیرا سنگ مرمریت مقاومت کمتری داشته و در برابر تابش نور خورشید تغییر رنگ می دهد. البته از سنگهای دیگر مانند سنگهای گرانیت هم میتوان استفاده کرد. اما زیبایی دیگر سنگها با سنگهای تراورتن و مرمریت کمتر می باشد.

بهترین سنگ برای کف پشت بام

ویژگی های سنگ مناسب کفپوش پشت بام

سنگ های ساختمانی با توجه به جنس، نحوه تشکیل وهمچنین نوع فرآوری خود، دارای ویژگی هایی هستند که استفاده از آنها را در کاربردهای مختلف، متمایز میکند. سنگ هایی برای استفاده در کف پشت بام مناسب هستند که دارای ویژگی های زیر باشند:

  • مقاومت فشاری، مقاومت سایشی و فرسایشی بالا
  • مقاومت در برابر سرما و گرما (تغییرات آب وهوایی)
  • مقاومت در برابر ضربه
  • میزان جذب آب پایین
  • ابعاد متناسب(برای شیب بندی صحیح پشت بام)
  • متناسب با شرایط جوی منطقه
  • سطح غیرلغزنده(سُر نبودن سنگ کف)
  • میزان جرم و کثیفی بسیار کم
  • وزن مناسب


سخن پایانی
ما تمام تلاشمان در این مقاله این بود که شما را با سنگ های مناسب برای کف پشت بام آشنا کنیم. همان طور که گفته شد، نمیتوان به طور دقیق گفت که کدام سنگ، بهترین سنگ برای کف پشت بام است. این شمایید که با توجه به سلیقه و بودجه تان انتخاب میکنید که کدام یک از سنگ های بالا را در پشت بام خود استفاده کنید.



:: بازدید از این مطلب : 34
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک؟

به طور کلی نمای ساختمان را می‌توان معرف زیبایی آن دانست. از آنجایی ساختمان‌ها در مناطقی با آب و هوای متفاوت ساخته می‌شوند، پس مصالح به کار رفته در نمای آن‌ها نیز متفاوت خواهد بود. سنگ و سرامیک یکی از متداول ترین متریال مورد استفاده در نمای ساختمان‌ها به شمار می‌روند. حال اینکه برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

ویژگی‌های سرامیک برای نما و انواع آن

همانطور که اشاره شد استفاده از سرامیک برای نمای خارجی ساختمان بسیار محبوب و پرطرفدار است و این روزها بسیار دیده می‌شود. به دلیل وجود ویژگی‌های سرامیک برای نما ، مورد توجه بسیاری معماران و طراحان، قرار گرفته است.

سرامیک در دو نوع لعابی و غیر لعابی وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد خود را دارند.

سرامیک لعابی دارای یک لایه لعاب روی سطح است. این لایه لعاب باعث می‌شود که مقاومت سرامیک در برابر لکه‌ها و موارد نفوذی دیگر بیشتر باشد. سرامیک نوع لعابی دارای سطحی شفاف و درخشنده است که سطح متخلخل آن پوشیده شده است.

از آنجایی که سرامیک‌های غیر لعابی در برابر نفوذ آب مقاومت خوبی ندارند باید با یک لایه مشخص درزبندی شوند. از دیگر ویژگی‌های سرامیک برای نما، وجود نقش‌های متفاوت و متنوعی است که برای هر نوع سبک و سلیقه‌ای مناسب می‌باشد. مزیت چشمگیر استفاده از سرامیک ها در نما این است که، قیمت کمتری نسبت به سنگ دارند.

برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک؟

مزایا و معایب به کارگیری سرامیک در نما


مزایا

انتخاب سرامیک برای نما، می‌تواند ظاهری زیبا و مدرن به ساختمان شما بدهد. این مصالح سبک هستند و هزینه‌ی نصب را پایین می‌آورند. تنوع طرح و رنگ در سرامیک‌ها بسیار بالا تر از سنگ است و همین سبب شده تا سرامیک پاسخ مناسب تری برای سوال برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک، باشد. مدل‌های مختلفی از سرامیک‌ها وجود دارد که نوع لعاب دار آن در برابر رطوبت و مواد شیمیایی مقاوم بوده و می‌تواند بهترین گزینه برای نمای شما باشد.

سرامیک‌ها از جمله نوع پرسلان آن در برابر ضربه و خوردگی، احتراق و تغییرات جوی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند. تعمیر و جایگزینی سرامیک بسیار آسان تر از سنگ است و تمیزکاری آن بسیار راحت تر است و در کل نیاز به نگهداری خاصی ندارند. پس برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک؟ هنوز نمی‌توان به طور قطعی به این سوال پاسخ داد، زیرا سرامیک‌ها معایبی نیز دارند.

معایب
سرامیک‌ها به دلیل اینکه احتمال شکستگی و ترک در ساختار آن‌ها بیشتر از سنگ سات، اغلب در برابر سرما و گرما عایق نیستند و در برخی موارد احتمال تغییر رنگ در برابر نور خورشید مخصوصا در نواحی گرمسیری و کویری وجود دارد. از طرف دیگر، تغییرات آب و هوایی و نوسانات جوی نیز می‌تواند سبب ترک خوردگی مویرگی در آن‌ها شود. سرامیک‌ها نور خورشید را به طور کامل بازتاب کرده و برای مناطق آفتابی مناسب نیستند.

 

ویژگی‌های سنگ برای نما

سنگ نما خانه ویلایی با وجود اینکه جلوه‌ای طبیعی برای نما دارند و بسیار مقاوم هستند، اما در زمان نصب سنگ نما یکدست و هماهنگ در آوردن آن کار سختی است. به دلیل تخلخل بالا و وجود شکاف‌های ریز در سنگ نیز ممکن است نتوانند به شکل مناسبی در برابر آب از خود مقاومت نشان دهند. اما از طرفی استفاده از سنگ برای نما، به دلیل نقش و رنگ‌های طبیعی که دارد، نمای بسیار زیبایی به ساختمان خواهد داد و سبب می‌شود که با گذشت زمان نیز این زیبایی دو چندان شود. بنابراین، در مورد این که سنگ نما یا سرامیک بهتر است، سنگ نیز انتخاب معقولی است. سنگ طبیعی علاوه بر استحکام بالا، گرانتر از سرامیک نیز می باشد.

اما به این نکته توجه داشته باشید که اگر تخلخل سنگ‌ها با روکش مناسب از بین نرود، در فصول سرد، یخ زدگی در شکاف‌ها سبب ترکیدن سنگ و آسیب دیدن آن خواهد شد. به طور کلی می‌توان سنگ‌ها را در دو دسته‌ی طبیعی و مصنوعی قرار داد. سنگ‌های طبیعی در طرح و رنگ دارای محدودیت هستند، درحالی که سنگ‌های مصنوعی از تنوع رنگی و طرحی بالایی برخوردارند. در نهایت سلیقه‌ی افراد است که نوع سنگ مناسب را برای نمای ساختمان مشخص می‌کند. نما رومی یکی از باشکوه ترین نمونه‌های این مصالح می‌باشد.

برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک؟

مزایا و معایب سنگ برای نما

از مزایا و معایب سنگ برای نما می‌توان به استحکام و ماندگاری سنگ در نمای ساختمان اشاره داشت. از دیگر مزیت سنگ برای نما، ظاهر جذاب و طبیعی آن است. نماکاری ساختمان با سنگ، بدون بند انجام می‌گیرد و هیچ فاصله‌ای بین آنها دیده نمی‌شود و زیبایی نما صد چندان می‌شود. این مورد نیز از ویژگی‌ها و معایب سنگ برای نما می‌باشد. ناگفته نماند که، سنگ با دیگر متریال و مصالح ساختمانی تلفیق و هماهنگ می‌شوند. سنگ در برابر خط و خشم مقاومت بالایی دارد و نگهداری خاصی را نیاز ندارد.

از مزایای سنگ برای نما می‌توان به این مورد مهم اشاره کرد که استفاده از سنگ برای نما باعث می‌شود که ارزش ملک افزایش پیدا کند.

از معایب سنگ برای نما می‌توان به افزایش بار مرده ساختمان اشاره داشت که باید در همان ابتدای پروژه با کارفرما مطرح شود تا با رعایت مواردی فنی در مقاوم سازی پروژه تاثیری چشمگیر وارد نگردد. وزن بالای سنگ‌ها باعث می‌شود که هزینه نصب و نماکاری بیشتر شود.

نماکاری ساختمان با سنگ باید با دقت و تبحر لازم انجام گیرد در غیر اینصورت در اثر گذر زمان با ریزش و سقوط نما، مواجه می‌شوید

 

تفاوت بین نما سنگ و سرامیک

تفاوت سنگ و سرامیک برای استفاده در نما شامل مواردی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است:

  • نما سنگی از نظر ظاهری زیبایی و جذابیت طبیعی دارد. هر تکه از سنگ میتواند نقش و نگاری منحصر به فرد داشته باشد. از آنجایی که سرامیک ها ساخته دست انسان هستند میتوانند با الگوهای کاملا یکسان و با تعداد مشخص تولید شوند.
  • میزان مقاومت سنگ ها نسبت به سرامیک ها بیشتر است و استفاده از آنها در محیط های بیرونی و نمای خارجی بهتر است. (لازم به ذکر است که سنگ ها انواع گناگون داشته و باید به صورت مجزا هریک مورد بررسی قرار گیرند.)
  • تغییرات جوی به سنگ هایی که درست انتخاب شده باشند، آسیبی نمیرسانند. اما سرامیک در برخی شرایط مستعد آسیب دیدن است.
  • قیمت سنگ و سرامیک میتواند از اساسی ترین تفاوت های این دو متریال باشد.
  • به نظر میرسد که نگهداری و تمیز کردن سنگ با توجه به نوع پرداخت آن، آسان تر است.
  • نصب سرامیک با توجه به وزن پایین تر نسبت به سنگ، آسان تر است.


سخن آخر
به طور کلی، سرامیک برای نماکاری ساختمان به دلیل وزن کم، قابل حمل و نصب آسان، هزینه کمتر و قابلیت تولید رنگ‌های مختلف، معمولاً انتخاب می‌شود، در حالی که سنگ برای نماکاری ساختمان به دلیل مقاومت بالاتر و ظاهر طبیعی خود، معمولاً در پروژه‌های بزرگ‌تر و لاکچری، استفاده می‌گردد.



:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

 

سنگ‌ها به دسته‌های گوناگونی تقسیم می‌شوند که هریک بسته به ویژگی‌هایی که دارند برای قسمت خاصی از ساختمان بکار می‌روند ما در این متن به برسی سنگ مشکی مناسب برای نمای ساختمان می‌پردازیم تا شما را با ویژگی‌های سنگ مناسب آن بیشتر آشنا کنیم و برخی از سنگ‌های مناسب این قسمت را به شما معرفی کنیم.

انواع سنگ مشکی نما

تنوع سنگ مشکی نما در بازار بسیار است. بنابراین بهتر است که در مورد هرکدام اطلاعات کافی را داشته باشید. در ادامه به معرفی هر کدام می‌پردازیم:

سنگ گرانیت مشکی

این سنگ از محبوب‌ترین گزینه ها برای نمای ساختمان است. گرانیت مشکی به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط جوی، سایش و ضربه، گزینه ای ایده آل برای نمای ساختمان در مناطق پر رفت و آمد و آب و هوای نامساعد محسوب می شود.

بهترین سنگ مشکی برای نما

سنگ مرمریت مشکی

ستک مرمریت تحت شرایط دما و فشار بالا دچار دگرگونی شده و در نهایت بلورهای پیوسته ای از کلسیت تشکیل می‌دهند.سنگ مرمریت مشکی نیز با زمینه مشکی و رگه‌های روشن می‌باشد.مقاومت این سنگ بالا است و کاربردهای مختلفی دارد.استفاده از این سنگ جهت نماهای داخلی ساختمان توصیه می‌شود.یکی از بهترین سنگ‌های مرمریت نما سنگ مرمریت مشکی دهبید می‌باشد که دارای تم رنگ یک دست و بدون سوختگی می‌باشد.

بهترین سنگ مشکی برای نما

سنگ تراورتن مشکی

سنگ تراورتن یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای نما ساختمان می‌باشد.این سنگ از چشمه‌های آهکی قدیمی است و از کیفیت بالایی برخوردار می‌باشد.تراورتن مشکی به دلیل داشتن مقاومت بالا و زیبایی منحصر بفرد و برش پذیری برای نمای ساختمان استفاده می‌شود.استفاده از این سنگ برای نماهای خارجی و داخلی ساختمان توصیه می‌شود

 بهترین سنگ مشکی برای نما

ویژگی سنگ مناسب نما

  • مقاومت بالا در برابر نفوذ آب
  • مقاومت در محیط‌های شیمیایی و طبیعی
  • بدون ترک خوردگی و شکستگی
  • مقاوم در برابر گرد و غبار و آب باران و برف
  • دوام و استحکام بالا
  • مقاوم در برابر سرما وگرما و نور خورشید
  • سنگ نما باید با توجه به موقعیت جغرافیایی انتخاب شود
  • از مقاومت کششی و خمشی خوبی برخوردار باشد
  • سطحی یکدست و صاف

از راه‌های تشخیص سنگ نمای مرغوب از سنگ نمای نامرغوب ضربه زدن توسط وسیله فلزی به سنگ است.سنگ با کیفیت و بدون ترک سنگی است که صدای شیشه بدهد، از این رو اگر در اثر وارد امدن ضربه،سنگ صدای شیشه از خود ساتع کند یعنی سنگی سالم و بدون پوسیدگی و ترک است.


قیمت سنگ مشکی نما

قیمت هر یک از سنگ نما ساختمانی، با توجه به ویژگی ها و عوامل مختلفی تعیین میشوند. برخی از عوامل تاثیرگذار برقیمت سنگ عبارتند از:

  • جنس و نوع سنگ
  • نوع فرآوری و کیفیت پرداخت سنگ
  • ضخامت و ابعاد سنگ
  • درجه بندی یا سورت بندی
  • رنگ سنگ
  • هزینه تمام شده سنگ و …

 



:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

سنگ ها به علت تنوع زیادی که دارند قابل استفاده در مکان های مختلف هستند. از سنگ ها در نمای داخلی و خارجی ساختمان تا مراکز تجاری و تفریحی و حتی استخر ها مورد استفاده قرار میگیرد. گروه سنگ ملک زاده در مقالات متعدد خود به بررسی استفاده از سنگ ها در مناطق مختلف پرداخته است. و نوع سنگ مناسب با هر منطقه را معرفی کرده است. در این مقاله به بررسی سنگ مناسب استخر میپردازیم.

سنگ مناسب کف استخر

اگر می‌خواهید برای کف استخر خود از سنگ استفاده کنید، می‌بایست در انتخاب نوع سنگ دقت کافی داشته باشید. زیرا سنگ انتخابی این قسمت باید کمترین میزان جذب آب را داشته باشد. از سوی دیگر، به دلیل مسائل بهداشتی تا حد امکان باید سنگ، سفید و روشن باشد تا به راحتی آلودگی‌های آن دیده شود. این سنگ، باید برابر لغزندگی ایمنی کافی برای افراد ایجاد کند. سنگ چینی ازنا به عنوان یک سنگ مناسب برای استخراین خصوصیت را دارا است و می‌تواند یک گزینه بسیار مناسب برای کف استخر شما باشد. از دیرباز تاکنون هم از سنگ چینی به خصوص سنگ‌های چینی ازنا در حوض و استخرهای قدیمی استفاده می‌شده است. اگر استخرهای قدیمی را مشاهده کرده باشید همگی از سنگ چینی برای کف استخر استفاده کرده‌اند.


سنگ مناسب برای محوطه استخر

سنگ مناسب استخر

بخش دیگری از استخر که برای ساخت آن نیاز به سنگ طبیعی است، محوطه استخر است. سنگ تراورتن، برای این منظور سنگ بسیار مناسبی است. این سنگ، محوطه بیرونی استخر را در آب و هوای گرم، خنک نگه می‌دارد و یک انتخاب عالی برای کف سازی دور استخر در فضای باز است. در سال‌های گذشته سنگ تراورتن به عنوان یک سنگ لوکس شناخته می‌شد، اما امروزه قیمت آن کاهش یافته و یک متریال مقرون به صرفه برای انواع کفپوش و سنگ فرش‌ها به شمار می‌رود. سنگ تراورتن، زمانی که در مقابل نور آفتاب قرار می‌گیرد، به مراقبت چندانی نیاز ندارد و فقط به شستشوی ملایم هر دو یا سه سال یکبار اکتفا می‌کند. در مناطقی که میزان رطوبت بالا باشد، باید این سنگ را سالانه مورد شستشوی عمیق قرار دهید.

سنگ برای لبه استخر

سنگی که برای دور استخر به کار گرفته می‌شود باید دارای قابلیت‌هایی مانند استحکام، عدم لغزندگی، زیبایی، قابلیت ضخیم برش خوردن، دارای عرض۶۰ سانت، عدم پوکی در سنگ و عدم خلل و فرج باشد. سنگ‌های مرمریت به علت دارا بودن قابلیت‌های ذکر شده بهترین و مناسب‌ترین سنگ برای استفاده در دور و لبه استخر هستند. لبه استخر به‌دلیل شرایطی که دارد حتماً باید به وسیله سنگ‌های بسیار محکم و بادوامی ساخته شود. سنگ لبه استخر می‌بایست عاری از هرگونه شکاف یا گوشه‌های تیز باشد. لبه‌های اسخر را همچنین با سنگ‌های بتنی پیش ساخته و مصالح سنگی نیز می‌سازند.


سنگ مرمریت، سنگ مناسب استخر

سنگ مناسب استخر

مرمریت از سنگ های آهکی است . سنگ های مرمریت از ترکیباتی همچون کربنات کلسیم ، کلسیت ، دولومیت ، کریستال و منیزیم تشکیل شده است . سنگ مرمریت از انواع سنگ دگرگون شده ی آهک است. استحکام و پایداری مرمریت ها زیاد بوده و در برابر هوازدگی و نفوذ آب مقاوم میباشند.

سنگ های مرمریت هم در ایران و هم در خارج از کشور فراورش میشوند. ولی مقدار قابل توجهی از بازار جهانی این سنگ به دست ایران می باشد . در ادامه قصد داریم شما را با ویژگی هایی این سنگ آشنا کنیم .


به طور کلی مزایای این سنگ عبارت است از :

  • مقاومت بالای سنگ (استحکام ذرات سنگ )
  • دارای طرح ها و رنگ ها متنوع
  • سطح صاف و صیقلی
  • جلای جذاب
  • جذب کننده بالای آب
  • مقاوم در برابر درجه هوای بالا
  • صیقل پذیری و ساب پذیری بالا
  • دارای چسبندگی بالا
  • دارای تخلخل کم
  • رنگ پریدگی در آن نیست

و ….

 



:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

انتخاب سنگ نما به عوامل مختلفی مانند سلیقه شما، استایل معماری ساختمان، شرایط آب و هوایی منطقه، نوع ساختمان (مسکونی، تجاری، صنعتی و غیره) و بودجه‌ای که می‌توانید صرف کنید بستگی دارد.
نمای ساختمان در هر ساختمانی نقش بسیار مهمی دارد؛ چرا که علاوه بر حفاظت از ساختمان، در مقابل موارد بسیار مختلف نظیر شرایط جوی و آب و هوایی و … ، باعث می‌شود که ساختمان شکل زیبایی به خود بگیرد و هویت پیدا کند.

حال سؤال اینجاست که، چه سنگی برای نما مناسب است؟


انواع سنگ نمای ساختمان

بهترین گزینه برای سنگ نما

سنگ هایی که برای نمای بیرونی ساختمان انتخاب می شوند باید از دوام و استحکام بالایی برخوردار باشند. سنگ نما همواره در معرض تابش نور خورشید، برف و باران، گرد و غبار، آلودگی، سرما، گرما و رطوبت قرار می گیرد. به همین دلیل سنگ های مقاوم بهترین گزینه برای نما هستند. در ادامه به بررسی انواع سنگ های نما می پردازیم.

سنگ گرانیت
سنگ گرانیت نوعی سنگ آذرین است و در رنگ های متنوع به بازار عرضه می شود. این سنگ بافتی درشت دارد و به راحتی می توان آن را با چشم مشاهده نمود. گرانیت آلودگی را جذب نمی کند و از سختی بالایی برخوردار است.

از گرانیت نه تنها در نمای خارجی بلکه در محیط های مرطوب داخلی نظیر حمام و سرویس بهداشتی نیز می توان استفاده نمود. زیرا تخلخل آن پایین بوده و آب را به خود جذب نمی کند.

سنگ گرانیت با توجه به کانی هایی که درون آن وجود دارد، به رنگ های طوسی، سبز، قرمز و صورتی می باشد. گرانیت های سیاه با دانه های درشت فلدسپار یا گرانیت های پلنگی نیز از انواع این سنگ محسوب می شوند که قیمت بالایی دارند و معمولا در قطعات بزرگ به فروش می رسند.


سنگ تراورتن 
چه سنگی برای نما مناسب است؟ آیا سنگ های تراورتن برای استفاده در نمای ساختمان‎‌ها، مناسب هستند؟

این سنگ‌ها ضمن داشتن مقاومت بالا در مقابل شرایط جوی و آب و هوایی و همچنین زیبا بودن، دارای خلل‌ها و فرج‌هایی در خود می‌باشند که باعث می‌شود هنگام نصب سنگ دو اتفاق بسیار مهم رخ بدهد:
1 – ملات به درون این خلل ها و فرج ها نفوذ می‌کند.
2 – وجود این خلل‌ها و فرج‌ها، باعث کاهش وزن سنگ های تراورتن می‌شود.
تمامی موارد فوق، باعث می‌شوند که چسبندگی این سنگ با ملات به شدت افزایش پیدا کند و به این ترتیب ما یک ساختمان مستحکم با نمای زیبا و با شکوه داشته باشیم.


سنگ کریستال
سنگ های چینی یا کریستال از دیرباز در نمای ساختمان ها استفاده می شده است. اما امروزه به مدد دستگاه های جدید با پرداخت های سطحی بی نظیر، سنگ های چینی، آن روی زیبای خود را نمایان کرده اند.

سنگ های چینی با طرح های منتوع و زیبا، سطحی براق به دلیل ساب پذیری بالا، جذب آب کم، مقاومت در برابر شرایط گوناگون جوی و سرما و گرما از گزینه های مناسب (با تنالیته رنگی غالبا سفید و طوسی) برای نمای ساختمان محسوب میشود.

از میان سنگ های کریستال بهترین گزینه ها برای نما را میتوان سنگ ازنا – الیگودرز – پاتک – نیریز و سایمان را اشاره کرد. شایان ذکر است سنگ سایمان به ندرت در سایز های ۴۰ طولی و یا تایل برش میخورد و بیشتر در قالب ابعاد اسلب موجود است.


سنگ سند استون
سند استون نیز از جمله سنگ های رسوبی است که از ماسه و کانی های مختلف تشکیل می شود. کانی های موجود در این سنگ شامل سیلیس، اکسید آهن، کربنات کلسیم و دولومیت می باشند.

سند استون یا ماسه سنگ از مقاومت بالایی در برابر هوازدگی برخوردار است. چسبندگی این سنگ به ملات بسیار کم است، به همین دلیل هنگام استفاده از آن در نمای ساختمان از گیره اسکوپ سنگ استفاده می شود. رنگ ماسه سنگ، قهوه ای مایل به خاکستری و زرد است.

 

چه سنگی برای نما مناسب است؟

بهترین گزینه برای سنگ نما

باید موارد بسیار زیادی از جمله شرایط جوی و آب و هوایی منطقه‌ای که ساختمان مورد نظرمان در آن وجود دارد را بررسی کنیم و سپس با توجه به بودجه‌ای که داریم، یکی از انواع سنگ های تراورتن را برای آن انتخاب کنیم.

مثلاً سنگ های تراورتن عباس‌آباد و آتشکوه، سنگ ‌هایی هستند که خلل و فرج های کمتری نسبت به سایر سنگ ها دارند و از طرفی قیمتشان نسبت به سایر تراورتن ها، بیشتر است.
یا سنگ تراورتن تکاب، سنگ هایی هستند که برای نواحی شرجی ( گرم و مرطوب ) بسیار مناسب هستند.
یا سنگ‌های تراورتن دهشیر که قیمتشان با توجه به استحکام و کیفیت بالایی که دارند، بسیار مناسب است و از سایر تراورتن ها ارزان‌تر می‌باشد.

بهترین گزینه برای سنگ نما

ویژگی های سنگ نما

  • کانی های آن باید مورد بررسی قرار گیرد.
  • از مقاومت خمشی و کششی خوبی برخوردار باشد.
  • به راحتی بتوان آن را صیقل و برش داد.
  • در برابر تابش مستقیم نور آفتاب مقاوم باشد.
  • باران های اسیدی به آن آسیب وارد نکند.
  • به راحتی دچار ترک خوردگی و سایش نشود.
  • دارای خلل و فرج نبوده و آب باران و برف به راحتی در بافت آن نفوذ نکند.
  • سنگ نما باید سطحی صاف و یکدست داشته و رگه ها و طرح های زیبای آن قابل رویت باشد.
  • ظاهر و بافت سنگ دچار هوازدگی و پوسیدگی نشده باشد.
  • در برابر ضربه مقاوم بوده و دچار آسیب نشود.
  • در برابر نفوذ آب مقاوم باشد؛ زیرا نفوذ آب در سنگ در فصول سرد منجر به یخ زدگی و ترک خوردگی سنگ و فرسایش سریع آن می گردد.

 



:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

آیا سنگ گرانیت رادیواکتیو دارد؟

شکی نیست که گرانیت یکی از محبوب ترین سنگ های ساختمانی است که توسط بسیاری در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این سنگ سخت و زیبا دارای مزایای بسیاری است و برای طراحی داخلی و فضاهای مختلف از جمله آشپزخانه، حمام و سالن پذیرایی انتخاب مناسبی است. اگرچه این سنگ خواص و کاربردهای زیادی دارد، اما برخی معتقدند گرانیت رادیواکتیو است. حال باید بررسی کنیم که مواد سنگ گرانیت چقدر رادیواکتیو هستند و آیا با این سطح از خطر و تهدید استفاده می شود؟

 

مفهوم رادیواکتیویته در سنگ‌ها

رادیواکتیویته به توانایی یک ماده برای انتشار اشعه‌ی رادیواکتیو و گسیل ذرات آلفا، بتا، گاما و نوترون‌ها اطلاق می‌شود. در سنگ‌های ساختمانی نیز رادیواکتیویته ممکن است دیده شود، و این موضوع با توجه به ترکیب شیمیایی و نوع سنگ متفاوت است. رادیواکتیویته یک سنگ می‌تواند نتیجه‌ی عناصر شیمیایی رادیواکتیو موجود در آن باشد، مانند اورانیم و توریوم.

آیا سنگ گرانیت رادیواکتیو دارد؟

برای اندازه گیری رادیواکتیویته در سنگ ها از دستگاه های خاصی استفاده می شود که شدت پرتوهای رادیواکتیو را اندازه گیری می کند. این دستگاه ها می توانند نوع و سطح رادیواکتیویته یک سنگ را تشخیص دهند و داده های کمی و کیفی مربوط به آن را در اختیار ما قرار دهند. این اطلاعات به ما کمک می کند از استفاده از سنگ های رادیواکتیو یا سنگ های بسیار پرتوزا در مکان هایی که ممکن است برای سلامتی انسان خطرناک باشد، اجتناب کنیم و از سنگ های ایمن و بدون خطر در عملیات ساختمانی و ساختمانی استفاده کنیم.

رادیواکتیویته در سنگ گرانیت

در چند سال گذشته، با افزایش آمار سرطان ریه ناشی از پرتوهای گاز رادون و عناصر ساطع کننده آن در داخل منازل مسکونی و ساختمان‌ها مواجه شدیم. از این رو سازمان حفاظت از محیط زیست ایالت متحده یعنی EPA، میزان مجاز غلظت گاز رادون موجود در هوا را تعیین کرد. برای همین عده‌ای از آن زمان بر این باور هستند که انتشار گاز رادون از سنگ گرانیت، سبب به خطر افتادن سلامتی انسانها شده و برای آنها مضر است. از این رو محققان بر آن شدند تا آزمایشاتی را در این رابطه انجام دهند و میزان گاز رادون ساطع شده در ساختمان‌هایی با سنگ گرانیت و دیگری با سنگ آهکی را مورد بررسی قرار داده و به تفاوت آنها پی ببرند. نتیجه آزمایش نشان داد که میزان گاز رادون ساطع شده از سنگ گرانیت، خیلی کمتر از حد مجاز تعریف شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست ایالت متحده آمریکا است. این یعنی وجود چنین سنگ‌هایی مشکلی در سلامتی افراد ایجاد نکرده و سبب آسیب و ضرر و زیان خاصی به کسی نمی‌شود. البته باید اشاره شود که برخی از سنگ‌های گرانیت ایرانی، گواهی سلامت را از سازمان EPA دریافت کرده‌اند. برای مثال سنگ گرانیت کاهویی بیرجند، از جمله سنگ‌های گرانیت سبز در جهان است که موفق به دریافت این گواهی سلامت شده است. بنابراین با توجه به این موضوع هم میتوان از صحت و سلامتی سنگ گرانیت مطمئن شده و با اطمینان خاطر بیشتری از آن در فضاهای بسته استفاده کرد.

ویژگی‌های سنگ گرانیت

آیا سنگ گرانیت رادیواکتیو دارد؟

گرانیت یکی از پرطرفدارترین انواع سنگ های استخراج شده در صنعت سنگ ساختمانی است. این سنگ به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود به عنوان یک سنگ ساختمانی مرغوب شناخته می شود. خواص فیزیکی و شیمیایی گرانیت بسیار مهم است و بر انتخاب و استفاده ما تأثیر می گذارد.

ویژگی‌های شیمیایی سنگ گرانیت عبارتند از:

  • ترکیبات معدنی با غلظت بالا، از جمله کوارتز، فلدسپار، و میکا
  • عدم حاویت مواد مضر و سمی
  • عدم جذب آب و نفوذپذیری برای رطوبت
  • مقاومت در برابر اثرات محیطی مانند تغییرات دما و رطوبت

علاوه بر این ویژگی‌ها، سنگ گرانیت می‌تواند درجه‌های مختلف رادیواکتیویته داشته باشد. این ویژگی رادیواکتیویته، بستگی به ترکیبات معدنی موجود در سنگ گرانیت دارد. همچنین، سایر ویژگی‌های مرتبط مانند رنگ، بافت و ظاهر سنگ نیز می‌تواند، تأثیرگذار باشد.


آیا گاز رادون سنگ گرانیت سرطان زا است؟

همانطور که اشاره کردیم، این روزها بسیاری بر این باورند که استنشاق گاز رادون میتواند دلیلی بر سرطان ریه افراد باشد. حال باید ببینیم که آیا سنگ گرانیت و وجود گاز رادون در آن هم عاملی برای سرطان است یا خیر؟ در این رابطه باید اشاره شود که با توجه به میزان مجاز تعیین شده از سوی سازمان EPA، رادون سنگ گرانیت کمتر از حد مجاز است و عاملی برای ایجاد سرطان در انسانها نمی‌باشد. از طرفی سلامتی خود افراد در این زمینه هم موثر است. برای مثال افرادی که سیگاری هستند، نسبت به افراد غیر سیگاری به احتمال بیشتری دچار سرطان ریه می‌شوند. البته باید اشاره شود که ترکیبات سنگ گرانیت و محل شکل گیری سنگ‌ها، در میزان پرتوزا بودن آنها موثر است. در واقع ممکن است برخی از سنگ‌های گرانیت از خاصیت پرتوزایی بیشتری نسبت به دیگر انواع خود برخوردار باشند.

 



:: بازدید از این مطلب : 49
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

چرا سنگ سفید در معماری بسیار جذاب است؟

به نظر شما چرا سنگ سفید در معماری بسیار جذاب است؟ آیا سنگ سفید در نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها استفاده می‌شود؟ چه سنگ‌هایی تم رنگی‌شان سفید است؟ برای دانستن جواب سوالات و دنیای لوکس سنگ‌هاس سفید ساختمانی با ما همراه باشید تا مطالب جدیدی را در اختیارتان بگذاریم.

دلایل محبوبیت سنگ سفید

به طور کلی، از نظر روانشناسی، رنگ سفید نماد پاکی، صفا و لطافت، طراوت و پاکی است و متضاد سیاه و تاریکی است. اگرچه در میان برخی از اقوام و اقوام این گونه معانی از سفیدی سرچشمه نمی گیرد، بلکه سفیدی را نشانه غم و مرگ و اندوه می دانند و سعی می کنند از آن کم استفاده کنند، اما در ایران و بسیاری از جوامع دیگر از سفیدی استفاده می شود. سنگ در بسیاری از عناصر، از جمله موارد مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی، می تواند نماد ظاهری مجلل و زیبا باشد و به راحتی نور را منعکس کند و درخشندگی وصف ناپذیری به ساختمان بدهد، هم در فضایی که به نمای بیرونی و هم در فضای داخلی می دهد و خطوط و جزئیات را ایجاد می کند. ساختمان به وضوح قابل مشاهده است. علاوه بر این، این رنگ قابلیت ترکیب با رنگ های دیگر را دارد تا ظاهری فوق العاده و چشمگیر ایجاد کند که در نگاه اول چشم هر بیننده ای را به خود جلب کند.

چرا سنگ سفید در معماری بسیار جذاب است؟

اگر بخواهیم سنگ ها را از لحاظ جنس و مواد نشکیل دهندشان بسنجیم این سنگ ها معمولا در گروه های سنگ تراورتن،سنگ مرمریت ،سنگ گرانیت ،سنگ چینی و سنگ مرمر قرار می گیرند .

سنگ چینی

 

سنگ های چینی را می توان زیرمجموعه ای از سنگ های مرمر در نظر گرفت، اما به دلیل ویژگی های ظاهری خاص، اغلب برای بررسی به صورت جداگانه دسته بندی می شوند. بیشتر سنگ های چینی سفید رنگ هستند. از جمله ی این سنگ ها می توان به سنگ چینی ازنا،سنگ چینی نیریز،سنگ چینی قروه و سنگ چینی لایبید اشاره کرد.


سنگ گرانیت

این سنگ ها معمولا در طرح های خال خالی دیده می شوند.این سنگ ها بدلیل مقاومت در برابر رطوبت و مواد اسیدی معمولا استفاده ی زیادی در منزل و به خصوص اشپزخانه دارند.از جمله سنگ های روشن گرانیت می توان به سنگ گرانیت سفید نطنز،سنگ گرانیت سفید زاهدان و سنگ گرانیت مروارید اشاره کرد

سنگ سفید مرمر

سنگ مرمر یک سنگ آهک دگرگونی است که کانی اصلی آن کلسیت است. این سنگ دارای زیبایی فوق العاده، بافت نسبتا نرم و جلاپذیری بالا، ضد حساسیت است، مقاومت خوبی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف نشان می دهد، گرما را جذب نمی کند و در نهایت یکی از گران قیمت ترین سنگ های ساختمانی به حساب می آید. در عین حال، در مقایسه با رنگ های دیگر، مرمر سفید به دلیل عبور نور خوب و قیمت نهایی، محبوبیت بیشتری دارد. 

سنگ مرمریت

سنگ مرمر در دکوراسیون داخلی منازل کاربرد فراوانی دارد، از جمله سنگ های مرمر سفید می توان به مرمریت جوشقان، سنگ دهبید شایان و سنگ آهک اشاره کرد، سنگ مرمر معمولا از نظر قیمت مقرون به صرفه است.

 

 

دلیل استفاده از سنگ مرمریت سفید در معماری

چرا سنگ سفید در معماری بسیار جذاب است؟

دلایل زیادی وجود دارد که بخواهید یک سنگ مرمریت سفید در نمای داخلی و خارجی ساختمان خود استفاده نمائید:

  1. سنگ‌های سفید مرمریت سطح صاف و صیقلی دارند
  2. سنگ‌های سفید مرمریت در فضاهای با نور کم بسیار پرکاربد هستند
  3. کاربرد زیادی در نمای بیرونی ساختمان‌ها دارند و حتی به صورت هماهنگ با رنگ‌های سفید دیگر سنگ‌ها استفاده می‌شوند.
  4.  در سالن آشپزخانه، کابینت‌ها و کانتور اصلی آشپزخانه از این سنگ استفاده می‌شود
  5.  در راه‌پله‌ها و پله‌های داخلی یک ساختمان استفاده می‌شود
  6.  ظاهر زیبا و شیک این سنگ به فضای ساختمان شکوه و جلال را القا می‌کند
  7.  در ساختمان‌های لوکس پرکاربرد است
  8.  در نمای کلاسیک و رومی بسیار بسیار پرطرفدارند

 


نتیجه‌گیری


با توجه به مواردی که گفته شد می‌توانیم بگوئیم با توجه به دلایلی که می‌گوئیم سنگ سفید در معماری بسیار جذاب است و به‌عنوان یک انتخاب محبوب در طراحی و ساختمان‌دهی به‌کار می‌رود. سنگ سفید با رنگ سفید خالص و پاک، ظاهری زیبا و شیک به ساختمان می‌بخشد. این رنگ سفید باعث تاکید بر خطوط و جزئیات معماری می‌شود و ساختمان را به نمایش می‌گذارد.سنگ سفید توانایی بازتاب نور را دارد و به‌کارگیری آن در نماها و ساختمان‌ها، باعث ایجاد انعکاس نور در فضا می‌شود. این انعکاس نور به ساختمان تألق و روشنایی می‌بخشد. سنگ سفید از با قدمت‌ترین سنگ‌های ساختمانی است که در معماری به‌کار می‌رود. از دوران باستان تا به امروز، سنگ سفید در آثار معماری بزرگی مانند عمارت‌ها، قصرها و معابد به‌کار رفته است. این تاریخچه باعث شده تا سنگ سفید به عنوان یک عنصر کلاسیک و زیبا در معماری شناخته شود. سنگ سفید از جنس سنگ طبیعی است و دارای استحکام بالا و مقاومت در برابر فشار و سایش است. این خاصیت باعث می‌شود که ساختمان‌هایی که از سنگ سفید ساخته شده‌اند، برای مدت طولانی قابلیت استفاده و حفظ ظاهر خوب خود را داشته باشند.

 

 



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد